RADIO

What is current song?

RSS

အမ်ဳိးသမီးမ်ား ေခ်ာကလက္ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ေလျဖတ္ေ၀ဒနာကို ကာကြယ္ႏိုင္


သီတင္း တစ္ပတ္ကို ေခ်ာက လက္ ႏွစ္ေတာင့္ စားသံုးတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြ ဟာ ေလျဖတ္ေ၀ဒနာ ခံစားရဖို႔ အလားအ လာ ေလ်ာ့နည္း သြားတယ္လို႔ ဆီြဒင္ႏိုင္ငံက သုေတသီေတြ လုပ္ေဆာင္ခဲ့တဲ့ ေလ့လာမႈ အသစ္ တစ္ခုအရ သိရပါတယ္။ ေခ်ာကလက္ ျပဳလုပ္ရာမွာ ပါ၀င္တဲ့ ကိုကာ အေစ့ထဲက ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ ပစၥည္း တစ္မ်ဳိးဟာ ႏွလံုးေသြးေၾကာ ဆိုင္ရာ ေရာ ဂါေတြအပါအ၀င္ က်န္းမာေရး အေျခအေန တစ္ခ်ဳိ႕ကို အကာအကြယ္ ေပးႏို င္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈ မ်ားစြာက ေဖာ္ျပခဲ့ၿပီး ျဖစ္ပါသည္။

ကိုကာ ေစ့ထဲမွာ ပါ၀င္တဲ့ ဓာတ္ေပါင္း တစ္မ်ဳိးဟာ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ ႏိုင္တဲ့ အရည္အေသြး ရွိၿပီး ကိုယ္တြင္းရွိ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ ဓာတ္ေတြရဲ႕ ဓာတ္တိုးမႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ထား ႏိုင္တဲ့အတြက္ ႏွလံုးေသြး ေၾကာဆုိင္ရာ ေရာဂါေတြကို ကာကြယ္ေ ပး ႏုိင္တာျဖစ္ ပါသည္။ အခုတစ္ႀကိမ္ ေလ့လာေတြ႕ရွိ မႈမွာေတာ့ ဆြီဒင္ အမ်ဳိးသား သဘာ၀ ပတ္၀န္းက်င္ ဆုိင္ရာ ေဆးပညာ တကၠသိုလ္မွ သိပၸံပညာ ရွင္ေတြဟာ အသက္ (၄၉)ႏွစ္နဲ႔ (၈၃)ႏွစ္ၾကား အရြယ္ရွိ အမ်ဳိးသမီး ဦးေရ (၃၃၃၇၂) ဦးကို အခ်ိန္ (၁၀)ႏွစ္ၾကာ ေလ့လာခဲ့ ၾကသလို အမ်ဳိးသမီးမ်ား ေလျဖတ္ေ၀ဒနာ ျဖစ္ပြားမႈနဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ ေလ့လာမႈ (၁၅၀၀)ေက်ာ္ကိုလည္း ထပ္မံေလ့လာ ခဲ့ပါသည္။ အဲ့ဒီလို ေလ့လာ ခဲ့ရာမွာ တစ္ပတ္ကို ေခ်ာကလက္ (၂)ေတာင့္ (သို႔မဟုတ္) (၆၆.၅)ဂရမ္ကို စားသံုးတဲ့ အမ်ဳိးသမီး ေတြဟာ ေလျဖတ္ေ၀ဒနာ ခံစားရႏိုင္ေျခ (၂၀)ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းသြား တာကို ေတြ႕ရပါသည္။

တစ္ပတ္ကို ေခ်ာကလက္ (၄၅)ဂရမ္ နဲ႔အထက္ စားသံုး႐ံုနဲ႔ ေလျဖတ္ ေ၀ဒနာကို ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြ ရရွိႏိုင္ မွာ ျဖစ္ေပေမယ့္ ပိုၿပီးမ်ားမ်ား စားသံုးေလ ပိုၿပီး အက်ဳိးရွိ ေလျဖစ္ေၾကာင္း သုေတသီေတြက ေျပာၾကားခဲ့ ပါသည္။ အခုေလ့ လာ ေတြ႕ရွိခဲ့တဲ့ ရလဒ္ေတြအရ ေခ်ာကလက္ စားျခင္းဟာ ဦးေႏွာက္အတြင္း ေသြးယိုစီးမႈေၾကာင့္ ျဖစ္ပြားတဲ့ ေလျဖတ္ ေ၀ဒနာနဲ႔ ဦးေႏွာက္ အတြင္း ေသြးစီးဆင္း မႈ ျပတ္ေတာက္ျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ပြားတဲ့ ေလျဖတ္ေ၀ဒနာ ႏွစ္မ်ဳိးစလံုးကို ကာကြယ္ေပး ႏိုင္တယ္လုိ႔ သိရပါသည္။ ဒါ့ေပမယ့္လည္း ေခ်ာကလက္ ေတြထဲမွာ သၾကားဓာတ္ နဲ႔ အဆီဓာတ္ ပမာဏ မ်ားစြာ ပါ၀င္တာေၾကာင့္ သင့္ေတာ္႐ံုသာ စားသံုး သင့္ေၾကာင္း အေရာင္ပိုနက္ တဲ့ ေခ်ာကလက္ေတြဟာ သၾကားနဲ႔ အဆီ ပါ၀င္မႈ နည္းပါးတာေၾကာင့္ အဲဒီလို ေခ်ာကလက္ ေတြကို စားသံုးျခင္းက ပိုမို အက်ဳိးရွိ ေစမွာျဖစ္ေၾကာင္း သုေတသီေတြက အႀကံျပဳထားတယ္လုိ႔ သိရပါသည္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment